Побачення (Свидание)

                    Тим, хто відійшов і біженцям с.м.т. Поліське*

1. Білі птахи

До батьківських гнізд
знову летять лелеки.
А де ж ви, люди?


2. Річка

О рідна ріка,
ти вже не подаруєш
день безтурботний.


3. Ліс наступає

В старому дворі
замість яблунь – берези.
Де ж ти, дитинство?


4. Батьківщина

Квітне востаннє
шовковиці зсохлої
вітка ще жива.
          ~
Селище рідне
з хатами осліплими,
пробач нам, пробач!
вже нема вороття нам,
о моя Хіросіма!


5. Поліщуки

В день поминальний
сюди ми вертаємось,
лише з квітами.


6. Молитва

Став на коліна
у церкві занедбаній:
вернися, Боже!

------------------------
*У зоні відселення

                 См. на русском




Александр Купрейченко, 2008

Сертификат Поэзия.ру: серия 1181 № 65965 от 19.11.2008

0 | 2 | 2728 | 20.04.2024. 00:21:08

Произведение оценили (+): []

Произведение оценили (-): []


Спасибо, Саша! Так и вспомнил свое детство на Украине, удивительные стихи!

Александр, а Вы оттуда?