Автор: Ицхак Скородинский
Дата: 17-06-2010 | 11:54:43
Громада хард-диска луны
в пылающем компе заката –
отражённым светом
прошлого –
будоражит сущее…
А черные пятна
угадывае
мого
будущего
моего –
поражают в правах
глубины сознанья…
Но я знаю!
И потому –
держу денежку в кармане…
Ведь - скоро,
очень скоро –
новая,
межзвездная
виртуалочка
из
Гвадалахары
вернёт мне
моё….
Изобрази
моё…
Не обозри
моё…
Не измери
моё.
Сестричка,
а,
сестричка!
Аууууу-у!
Ну, хоть кто-нибудь!!!
Скажите мне,
пожалуйста,
ну, когда уже меня
отвяжут от этой грёбаной койки
и допустят
к ослепительно-снежному телу
Интернета?
................................................
Украинский вариант
................................................
Ядуха
На тлі хард-диска місячної луни,
в палаючому компі заходу –
відбитим світлом минулого –
розбурхується суще моє…
А чорні плями
майбутнього мого –
приголомшують хвилі свідомості.
Безвітря...
Духота…
Задуха!!!
Але я знаю,
і тому – тримаю груш у кишені.
Адже - скоро,
дуже скоро –
нова, міжзоряна віртуалочка з Гвадалахари
поверне мені моє,
зневірене.
…Нісенітницю не прореченого.
* * *
Чудасії. Спрадавна сни корінням лізли аж до горла…
День прожитою обвиває мозок
…мотузком
…в зашморг.
Коріння лун страшезним встромлюються в серце, змучене порожнім,
ти хрипиш…
А ці.
Ці монстри заповзають в пальці…
Ти ними ворушиш та вказуєш на піднебіння…
Як Щур здригаєшся від створеного і
…тремтиш.
А… От!!!
А за мить
до сходу сонця все зникає…
Пекла…
…як не було.
…Ні крові на руках і ні мільйонів душ,
безвинно покалічених тобою.
Забуті сни,
з чавунною довбешкою
ти бродиш між такими ж, як ти.
Вишукуючи плоть,
щоб та здригнулася та видала себе…
І либішся в утроби телекамер.
* * *
Сьогодні тануло
Щось дзенькнуло в дзвінкому небосхилі…
То…
Блискавка суха…
Звиваючись в імлі,
чиїмсь прощенням стала…
Гримотала…
Провесняним позлиднівши в пітьмі,
палаючих на серці відчуттів,
протвережених…
Зачепило за німотне…
Не краще стало і не гірше,
в прірві
цій,
жаги спекотної,
побачив я обличчя тій,
що не всміхнеться вже мені.
Ніколи…
Ицхак Скородинский, 2010
Сертификат Поэзия.ру: серия 1014 № 80662 от 17.06.2010
0 | 1 | 2239 | 22.11.2024. 07:24:38
Произведение оценили (+): []
Произведение оценили (-): []
Тема: Re: Ядуха Ицхак Скородинский
Автор Лев Скрынник
Дата: 17-06-2010 | 17:49:26
Ицхак, а мне украинский вариант очень даже понравился: текст получился более пластичный и выразительный.
С уважением, Лев.