SUMMER IN VALBONNE

Slowly melting moonlight
Quietly wailing willows
Swiftly swaying swallows
Crazy blazing music
Vertically vibrant voices
Summer in Valbonne

Vanish in Valbonne
Mingle in the moonlight
Vocalizing voices
Welcoming the willows
Memorizing music
Of wildly waltzing swallows

Follow those swallows
Vagabonding in Valbonne
Mystify the music
Of a mandolin in moonlight
Dwell below the willows
Emphasizing voices

Volumetric voices
Will mellow all the swallows
Dwelling in the willows
Of yellow Valbonne
That will fill the moonlight
With amazing music…

Swallows in the willows,
Music of the moonlight,
Voices of Valbonne…

*Краткий комментарий:
СЕКСТИНА – твердая форма нерифмованной поэзии (Франция). Шесть строк в каждой строфе оканчиваются на шесть опорных слов, которые обязательно повторяются в следующем порядке:
1) 123456
2) 615243
3) 364125
4) 532614 и т.д.
Завершают секстину три строки, «посылка», обязательно содержащие в себе все шесть опорных слов в любом порядке.




Марина Новикова, 2004

Сертификат Поэзия.ру: серия 785 № 29964 от 07.12.2004

0 | 0 | 2001 | 19.04.2024. 17:03:50

Произведение оценили (+): []

Произведение оценили (-): []


Комментариев пока нет. Приглашаем Вас прокомментировать публикацию.