Ми - краще всіх!!! Та є один нюанс...

Ми – краще всіх!!! Та є один нюанс...

Крім нас, того ніхто не розуміє...

Здебільшого, побоюються нас,

Та позаочі дражнять – Сомалія...

 

Ми – європейці! Хто сказав, що ні?

Це ти, гламурний європейській красень?

Ходи сюди! Посунеш по стіні,

Знетямлений від болю та роз'яснень.

 

"Я єсть народ, якого Правди сила
ніким звойована ще не була."

Як фраза ця мені осточортіла...

Хто відповість, з якого джерела

 

Підтвердження цьому я пити мушу?

Якщо в нас Правда, то ховаєм де?

Ми той народ, що в собі нищить душу;

Ми той народ, що бреше та краде.

 

Здебільшого, ледащі та пихаті;

Ще й зазвичай у нас при владі – чмо.

Не можем лад в своїй навести хаті,

Але чужих, як водиться, вчимо.

 

Україно! Відмовся від двобою,

Де б'єшся проти логіки Землі.

Дозволь мені пишатися тобою!

А не вважать, що я – із Сомалі...





Олег Озарянин, 2017

Сертификат Поэзия.ру: серия 1027 № 127303 от 12.05.2017

1 | 2 | 1153 | 29.03.2024. 09:41:45

Произведение оценили (+): ["Валентин Литвинов"]

Произведение оценили (-): []


Сочинять стихи на двух языках - это, наверное, "многие знания", которые и "многие печали". А, вообще, знакомить надо в  русских школах с основами и украинского и белорусского!

Обов'язково! Чим більшою кількістю мов володіє людина, тим більше вона є людиною)))