Дракон

Дата: 12-12-2004 | 01:18:09

Л а н ц е л о т: Люди испугались бы,
увидев своими глазами, во что превратились их души.
Они на смерть пошли бы, а не остались покорённым народом. Кто бы тогда кормил вас?

Евгений Шварц. «Дракон».

Все злочинно в злочинній державі,
Де злодюг захищає закон.
Проти усмішки ікла криваві
Знову вищірив Влади Дракон.

Вже не раз так бувало у світі,
Кров лилася рікою нараз.
Не дракон, то драконові діти
З небуття повставали всякчас.

- “Вбий дракона”, дракона вбивали,
Та натомність з`являвся новий…
Всі народи ця доля спіткала;
Жаль, не виняток цьому і мій.

Крізь історію нашу проходить
Ціла низка всіляких тварюк.
Ти такий як і всі, мій народе;
Всі зазнали драконових мук.

Чергова перед нами навала,
Черговий перевертень – дракон.
Але посмішка нас об`єднала,
І ніхто не стоїть осторонь.

Ні мечем, ні вогнем ще ніколи
Не вдавалось потвору здолать.
Та я усмішки бачу довкола,
А дракони від ляку тремтять.

6.12.2004 р.





Сазонов В П, 2004

Сертификат Поэзия.ру: серия 778 № 30106 от 12.12.2004

0 | 0 | 1949 | 19.04.2024. 19:36:18

Произведение оценили (+): []

Произведение оценили (-): []


Комментариев пока нет. Приглашаем Вас прокомментировать публикацию.