Мадагаскар
Краіна пад сцягамі Мадагаскару,
Мы – твой памяркоўны маўклівы народ.
Мы плацім падаткі за кожную мару,
Але ж не сумуем, а наадварот.
Мы ўсе ў захапленні ад нашай улады.
Ёй кожны з нас можа аддаць і жыццё.
Забаўка любімая – ладзіць парады,
А потым – вясёлы хапун ды збіццё.
Заўсёды, па звычцы, мы штосьці святкуем.
Пляскаем у ладкі, калі ёсць загад.
Мы дзеля чагосьці сабой ахвяруем.
Мы крочым кудысьці за ўладай наўгад.
Ад нас жа ахоўваюць нас паліцаі.
Ахоўваць няможна зусім без ахвяр.
Яны ж далі клятву, яны ж прысягалі.
Іх лёс – бараніць гэты Мадагаскар.
Максим Волин,
2018
Сертификат Поэзия.ру: серия
1705
№
136668
от
05.09.2018
1 |
0 |
843 |
24.11.2024. 10:05:05
Произведение оценили (+):
["Валентин Литвинов"]
Произведение оценили (-):
[]