Имало едно време в Америка

Навремето.
Гаринча
идваше
да тренира
с бутилка
текила
и после
на мача
побъркваше
всички.

Керуак пътуваше.
Холдън бягаше.
Сачмо пееше.
Джонатан летеше.
Морисън се плезеше.
Хендрикс свиреше,
Ъпдайк пушеше.
Киси лудееше.
Гилън се друсаше.
Блекмор беснееше.
Ленън живееше.

Навремето…

Гаринча
идваше
да тренира
с бутилка
текила
и после
на мача
побъркваше
всички.
А Човеците гледаха
предано Христос
в очите
и се молеха
за прошка.




Петър Иванов Калинов, 2015

Сертификат Поэзия.ру: серия 1338 № 110333 от 24.02.2015

0 | 0 | 1250 | 20.04.2024. 13:01:06

Произведение оценили (+): []

Произведение оценили (-): []


Комментариев пока нет. Приглашаем Вас прокомментировать публикацию.