Снежност

Снежността си към всички мъже -
бяла, снежно бяла, като валс бяла
(мъже да са канени от жени,
мъже да са намерени от жени,
мъже да са избрани от жени,
мъже да усетят, че са Избрани-
да не падат върху женска глава
като сняг,
толкова често ланшен,
мъже - да се гордеят от избора на жената),
снежността си към всички мъже,
с нежността си към всичко в света,
ще изпратя по белия гълъб...
Ще литне.
Ще лети.
Ще сполети
някого.
Кого ли?
Няма да ми го каже.
А и да каже -
не съм гълъбица
да говоря езика му.




Разумовская Наталья, 2011

Сертификат Поэзия.ру: серия 936 № 87315 от 01.06.2011

0 | 1 | 1581 | 26.04.2024. 20:19:42

Произведение оценили (+): []

Произведение оценили (-): []


Само като си помисля как ви се бях ядосал вчера... :)
Прекрасна поезия, прекрасен превод! Поетеса от вашата класа, която по този начин използва българския език, в момента в България няма!