Опашка

В далечината
се вие опашка.
Пред магазин
за дрехи втора
употреба.
Днес е денят
на есенното
зареждане -
дали някой
толкова пъти
ще ме облича,
съблича, пази,
докосва,
гъделичка,
че накрая
да се износя.
И да ме предаде
нататък.
По трасето,
където някой
друг ще ме
чака на опашка.
За да запълня
празните рафтове.
В гардероба.
На любовта...




Диляна Велева, 2016

Сертификат Поэзия.ру: серия 1620 № 117207 от 05.01.2016

1 | 0 | 1168 | 29.03.2024. 17:17:32

Произведение оценили (+): ["Леонид Малкин"]

Произведение оценили (-): []


Комментариев пока нет. Приглашаем Вас прокомментировать публикацию.