Кричащая несправедливость

Дата: 10-02-2013 | 15:15:54


Кто-то кричит
чтобы его услышали
среди крика

Одни кричат
чтобы он
замолчал

Другие кричат
что им
ничего не слышно

Он кричит
из страха
перед тишиной




Вячеслав Куприянов, 2013

Сертификат Поэзия.ру: серия 1109 № 97601 от 10.02.2013

0 | 1 | 1423 | 29.03.2024. 01:00:23

Произведение оценили (+): []

Произведение оценили (-): []


На эту тему есть прекрасные строки:

"И този шум
и трясък на машини
ще трябва непременно да крещиш,
да могат думите
разбрано да преминат
пространството, което те дели.
И аз крещях години -
цяла вечност...
Долавях, че и другите крещят -
машините,
завода
и човека
от най-затуления
тъмен кът.

И този крясък стана сплав,
с която
бронирахме живота си така,
че сложиш ли му
прът във колелата -
ще счупиш своята ръка..."

(Н.Вапцаров)