Прегръщам

Прегръщам
циганската
махала.
Улицата
и прахта
са свобода.
Повръщам
страхливите
ножове
във гърба.
Повръщам
миризливите
пари и
алчността.
Повръщам
малодушието си
и страха.
Повръщам
гневните лъжи
на завистта.
Повръщам
лакомата
ленност,
похотта.
Повръщам
гордостта.
Преглъщам.
Давя се
в греха.
Смърдя.
Бягам от
смъртта.
Връщам се.
В улицата
и в прахта.
Циганската
махала
е свобода.




Петър Иванов Калинов, 2011

Сертификат Поэзия.ру: серия 1338 № 87862 от 26.06.2011

0 | 1 | 2367 | 16.04.2024. 09:06:11

Произведение оценили (+): []

Произведение оценили (-): []


    Повръщам
    малодушието си
    и страха.

    :о\bg


...за нашу и вашу свободу...