Хтось із них, таки з бубабійців... *

***

Хтось із них, таки з бубабійців,
казав, що немає колін, щоб стати,
що немає ребер, щоб тріснули
і немає хребта, щоб зломився,
хоча...
стати навколішки можна й без колін,
а без ребер діафрагма вільніша,
бо хребет хитається, як та пізанська верста...
Як, не пізанська? Яка ще коломенська?
То біля Росі така, біля Росі,
а не в Білій Русі...
Тобі так того закортіло,
закортіло, захортіло аж за Хортицю.
Оксанко, Оксаночко оксамитова,
Ксеню, Ксенько, ще й з Немирова,
Чи збрела з камінням, лікуючи, воркуючи,
запечатала, заціпила
вустонька – а – а – а . . .
А відкрий-но горлечко, моя горличко,
горем загорнута.
Ти казала, „роз-рід-же-на”? Виждемо. Вижнемо.
Почули. У Вижниці. А я не вмію
розглядати Коломию.
Навчіть!

Щедрик-ведрик, дайте вареник...


-------------
* БУ-БА-БУ (Бурлеск-Балаган-Буффонада) – литературное сообщество, основанное во Львове в 1985 г.






Виктория Шпак, 2007

Сертификат Поэзия.ру: серия 1025 № 53727 от 16.06.2007

0 | 1 | 2293 | 28.03.2024. 17:19:34

Произведение оценили (+): []

Произведение оценили (-): []


Молчаливый диалог:
каждый здесь сказал, что мог...